SECUREW2 programını indirdikten sonra çift tıklayarak kurulumu başlatın. Kurarken hazır gelen ayarlarda bir değişiklik yapmadan ilerleyerek kurulumu tamamlayın. Bilgisayarın yeniden başlatılmasını isteyecek.

1-Bir ağa bağlan penceresini açın. Bu pencerede "Bağlantı veya ağ kurun" linkine tıklayın.

2-"Kablosuz ağa el ile bağlan" bölümünü seçip ileriye tıklayın.

3-Seçenekleri resimde görüldüğü gibi doldurun.

Ağ adı: eduroam

Güvenlik türü: WPA2 - Kuruluş

Şifreleme türü: AES

İleri butonuna tıkladıktan sonra "Bağlantı ayarlarını değiştirin" bölümüne tıklayın ve açılacak pencerede güvenlik kısmına girin.

4-"Ağ kimlik doğrulama yöntemi seç" kısmında seçeneklerden "SecureW2 EAP-TTLS" seçeneğini seçin ve ayarlar butonuna tıklayın.

5-SecureW2 Configuration penceresi açıldığında "Yapılandır" butonuna tıklayın.

6-"Bağlantı" sekmesi resimdeki gibi ayarlanacak.

7-"Sertifikalar" sekmesi resimdeki gibi ayarlanacak.

8-"Doğrulama" sekmesinde ilk kutuda "PAP" seçilecek.

9-"Kullanıcı hesabı" sekmesinde eğer her seferinde şifre sorulmasın istiyorsanız mail adresinizi ve şifrenizi yazınız.

Personel için:

isimsoyisim@isparta.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@isparta.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için:

küçük harflerle yl öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Şifre: E-posta adresinizin şifresidir. Henüz değiştirmediyseniz TC'nizin ilk 8 hanesidir.

"Tamam" butonuna basın. Tekrar "Tamam" butonuna basıp diğer pencereyi de kapatın. Dİğer iki pencereyi de "Tamam" butonlarından kapatın. Bundan sonra "Kablosuz ağlarda" eduroama tıklayarak bağlanabilirsiniz.