1-System menüsü altında Tercihler>Network Configuration'a tıklayın.

2-Açılan pencerede Wireless Kısmına tıklayın. Daha önce başka kablosuz ağları ayarladıysanız listede onlar da görünecek. Yeni eklemek için Add tuşuna tıklayın.

3-Yeni kablosuz ağ ekleme kutusunda ilk önce Wireless sekmesinde şu kısımları doldurun:

Connection name: eduroam

SSID: eduroam

Mode: Infrastructure

4-Şimdi de Wireless Security Sekmesinde ayarları şu şekilde yapın.

Security: WPA2-Enterprise

Authentication: Tunneled TLS (TTLS)

Anonymous Identidy: User name kısmı ile aynı

User Name: "Kullanıcı hesabı" sekmesinde eğer her seferinde parola sorulmasın istiyorsanız eposta adresinizi ve parolanızı yazınız.

Personel için:

isimsoyisim@isparta.edu.tr uzantılı mail adresi yazılmalıdır.

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası@isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@isparta.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için:

küçük harflerle yl öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(yl1234567890@isparta.edu.tr)

Parola:  E-posta adresinizin parolasıdır. Henüz değiştirmediyseniz TC'nizin ilk 8 hanesi.

Bunları doldurduktan sonra OK tuşuna bastığınızda kimlik doğrulama yapılacak ve bağlantı sağlanacak.