(Versiyon en az S60v5 olmalı ve EAP-TTLS/PAP desteği olmalıdır. Örn: Nokia 5800)

1-Öncelikle sertifikayı yüklemek için GPRS, 3G veya başka bir kablosuz ağ üzerinden internete bağlı olmalısınız. Şu internet linke gidin ve dosyayı açın:

SYMBİAN

2-Sertifika açıldıktan sonra kaydedin. (Güvensiz olabilir uyarısını da kabul edin). Etiketini değiştirmeden devam edin Sertifikayı Internet için kullanacağınızı seçin.

3-Telefonun ayarlar menüsüne girin. Bağlantı ayarlarına girin. Hedefleri açın. Yeni erişim noktası ekleme kısmına girin. Erişim noktalarını otomatik bulması için EVET'i seçin. Eduroam kapsama alanında iseniz bulunan erişim noktalarından eduroam'ı seçin ve sonra Internet'i seçin. Artık "Hedefler" altında internet kısmına girdiğinizde eduroam'u listede göreceksiniz.

4-Eduroam seçeneklerine girdiğinizce aşağıdaki gibi ayarlar göreceksiniz.

Veri Taşıyıcı: Kablosuz LAN

WLAN ağ ismi: eduroam

Ağ durumu: Genel

WLAN güvenlik modu: WPA2

şeklinde olmalı.

WLAN güvenlik ayarlarına girin.

WPA2: EAP

Yalnızca WPA2 modu: Açık

olarak ayarladıktan sonra EAP eklenti ayarlarına girin.

Gelen listede EAP-TTLS'i seçin, diğer seçenekleri kapatın. EAP-TTLS seçili iken seçeneklerden "Düzenle" kısmına girin.

5-EAP-TTLS ayarları sayfasındaki Yetki Sertifikası ISUBU olarak listeden seçilmeli.

Kullanılan kullanıcı ismi:

Personel için:

isimsoyisim@isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@isparta.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için::

küçük harflerle yl öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(yl1234567890@isparta.edu.tr)

Parola: E-posta adresinizin parolasıdır. Henüz değiştirmediyseniz TC'nizin ilk 8 hanesi.

Kullanıcı güvenlik etki alanı: Kullanıcı Tanımlı

Güvenlik etki alanı:

TLS gizliliği: Kapalı

şeklinde ayarladıktan sonra telefonda sağ üstteki ok işaretinden sonraki sayfaya geçin.

6-EAP'lar listesinde sadece PAP seçili şekilde ayarlayın ve PAP'ı seçip "Düzenle" kısmına girin.

Kullanıcı ismi:

Personel için:

isimsoyisim@isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

Lisans Öğrencileri için:

(l1234567890@isparta.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için::

(yl1234567890@isparta.edu.tr)

Parola: E-posta parolanızdır. Henüz değiştirmediyseniz TC numaranızın ilk sekiz hanesidir.

Artık ayarlardan çıkıp internete eduroam ile girebilirsiniz.