Eduroam bağlantı ayarlarını yapmaya başlamadan önce kurulu olan eski Eduroam profilleri kaldırılmalıdır (İlk defa yükleme yapıyorsanız dikkate almayınız).

- Yanlış kurulan veya kurulu Eduroam ayarlarını kaldırmak için telefonunuzun Ayarlar kısmındaki "Profil"e tıklayınız.

- Açılan Profil ekranında "eduroam"a tıklayınız.

- Karşınıza çıkan ekranda "Profili Sil"e tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlk defa veya yeniden Eduroam bağlantı ayarı yapmak için;

1- Öncelikle internete başka bir bağlantı ile bağlı olmanız gerekmektedir. Aşağıda verilen bağlantıdan iPhone konfigürasyon dosyasını yüklemeniz gerekmektedir (Bağlantıyı Safari İnternet Tarayıcısı ile açınız). Yükledikten sonra diğer işlemleri buradan takip edebilirsiniz.

Eduroam iPhone Konfigürasyon Dosyası

2- Adrese bağlandığınızda resimde görüldüğü gibi yeni bir profil görüntülenmek istenecek. "İzin Ver"e tıklayınız.

3- Profil indirildi uyarı penceresinde "Kapat"a tıklayarak yükleme aşamasına geçiniz.

4- Telefonunuzun ayarlar ekranında "Profil indirildi"ye tıklayın.

5- Karşınıza gelen Profili Yükle ekranında "Yükle"ye tıklayınız.

6- iPhone parolanızı girip bağlantıya izin verip tekrar "Yükle"ye tıklayın.

7- Profil Yüklendi ekranında "Bitti"ye tıklayarak ekrandan çıkış yapın.

8- Eduroam'a bağlanmak için eposta kullanıcı adınızı ve parolanızı girin.

Personel için:

isimsoyisim@isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

Lisans Öğrencileri için:

küçük harfle l öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(l1234567890@isparta.edu.tr)

Yüksek Lisans Öğrencileri için:

küçük harflerle yl öğrenci numarası @isparta.edu.tr uzantılı eposta adresi yazılmalıdır.

(yl1234567890@isparta.edu.tr)

9- Şimdi Eduroam kapsama alanında iseniz kablosuz ağa girebilirsiniz. İnternete erişiminiz sağlanmıştır.